27 Apr 1 match

Seger uppe i norr!

14 januari 2023 14:52
Dam

Det blev seger med 5-3 borta mot Gamla Stan IBK i Allsvenskan Norra idag efter att Storvreta IBK kommit tillbaka från ett tvåmålsunderläge.

Dagens match i Skellefteå är den första av två uppe i norr. Gamla Stan började bäst och fick med sig 2-0 efter den första perioden.

Men i den andra perioden vände bortalaget Storvreta IBK på steken rejält. Maja Rikner reducerade i inledningen av perioden innan Saga-Maja Andersson kvitterade till 2-2 blott 32 sekunder efter reduceringen. Halvvägs in i perioden kunde sen nyförvärvet Felicia Andersson trycka ledningen med 2-3. Men strax innan andra paus kunde Gamla Stans Emilia Dahlquist sätta 3-3.

Det dröjde sen till 13:03 innan tredje periodens första mål kom. Ida Backman tog tillbaka ledningen till Storvreta IBK i powerplay. Hemmalaget skulle sen trycka på för kvittering men istället kunde lagkapten Selma Frykholm trycka in slutresultatet 3-5.

Matchstatistik Gamla Stan IBK vs Storvreta IBK 3-5

Redan imorgon väntar ny match i Allsvenskan Norra. Storvreta IBK fortsätter norrut för att möta IBK Luleå 12:00 på söndag, ni ser matchen på innebandy.tv.