Robin Nilsberth ”Går in i slutspelet med en bra känsla”

5 december 2018 15:09
Herr

Sveriges sista gruppspelsmatch blev seger med 25-0 mot Danmark och Robin Nilsberth stod för fyra mål! Nu väntar två dagars vila för Sverige innan VM-slutspelet drar igång.


Fyra mål i en VM-match?
− Ja, alltid skönt att göra mål. Nu var det inga avgörande mål, men förhoppningsvis har jag ställt in siktet inför slutspelet! Berättar Robin Nilsberth.

Vad tycker du annars om gruppspelet?
− Det var perfekt för oss att få börja möta finnarna och vi visade direkt vilken moral vi har i laget när vi vände matchen i sista perioden. De två matcherna mot Danmark och Norge var viktiga för att få igång målskyttet i laget. Vi är skadefria och går in i slutspelet med en bra känsla.

Tight match mot Finland?
− Matchen mot Finland var precis så tight som det brukar vara mot dem när det är VM. De brukar växla upp lite från vanliga EFT-kamper och det gjorde de även denna gång. Starkt av oss att vinna när vi ändå inte gör en hundraprocentig insats.

Hur är stämningen i Prag?
− Arrangörerna har lyckats väldigt bra med turneringen. Arenan är grym och det är mycket folk på läktarna. Nu väntar vi bara in alla svenska supportrarna inför slutspelet!

Vilka förväntningar har du på slutspelet?
− Jag förväntar mig tuffa och tighta matcher som det ska vara i slutspel. Sen känns det som att vi ligger väldigt bra i fas för att kunna prestera som bäst till helgen. Vi har två dagars vila nu innan det smäller på riktigt! Avslutar han.

På fredag klockan 15:10 drar slutspelet igång för Sverige när de möter Lettland i kvartsfinal.