27 Apr 1 match

Alla matcher vunna!

10 mars 2018 17:15
Dam

Det blev seger med 4-13 mot Hofors IBK idag och det innebär att Storvreta vunnit ALLA sina seriematcher i division 1! Något som aldrig hänt i division 1 GUD tidigare. Nu fokus på kvalet!

Hofors nätar först när Cecilia Bäckvall får in 1-0 efter dryga fyra minuter men sen vaknar Storvreta. Matilda Jansson hittar fram till Hanna Klementz som sätter 1-1 strax efter mitten av perioden passerat. Sen stänger Linda Westlund i Hofors mål igen fram till slutet av perioden. Men sista minuterna lyckas både Linnéa Hammar och Agnes Aronsson hitta rätt, 1-3 efter första perioden.

Efter mindre än en minut av andra kan Bäckvall göra mål för hemmalaget igen, 2-3. Men Storvreta svarar och öser på! Storvreta gör tre mål på två minuter och sju sekunder! Bland annat fullbordar Hanna Klemetz sitt hattrick vid 2-6. Hofors tar timeout och lyckas få in ytterligare ett mål några minuter senare när Bäckvall fullbordar sitt hattrick, 3-6 efter 8:29. Jansson och Hammar ser sen till att Storvreta behåller sitt grepp om matchen, 3-8 efter två.

Efter dryga sex minuter av den tredje ser Hammar till att bli matchens tredje tremålsskytt, 3-9. Både Emma Bergström och Moa Björk kan sen hitta nätet till 3-11 innan Karin Landström kan reducera till 4-11. Men detta är Storvretas match! Rebecka Larsson gör 4-12 och Linnéa Hammar avrundar matchen med sitt fjärde mål, slutresultat 4-13.

Matchstatistik Hofors IBK vs Storvreta IBK 4-13

För att ta sig tillbaka till Allsvenskan kommer Storvreta IBK behöva ta sig igenom två playoff-rundor. Den första kommer inledas med bortamatch 17 eller 18 mars med returmöte hemma den 24 eller 25 mars, läs mer här.