Idag 1 match

Storseger borta mot Gävle!

8 oktober 2017 18:41
Dam

Storvreta tog hem bortamatchen mot Gävle GIK i division 1 GUD med hela 4–14. Bland andra stod Agnes Aronsson för hela fyra mål i matchen.

Det tar bara 34 sekunder för Storvreta att näta genom Matilda Jansson och strax efter att åtta minuter passerat kommer Agnes Aronssons första mål till 0–3. Strax därefter byter Gävle målvakt men det hjälper föga. Efter att Johanna Åkerfeldt i Storvretas mål stoppat en straff rundar Storvreta av perioden med ytterligare två mål, 0–5.

I den andra tar det under minuten för Aronsson att sätta 0–6 innan Elin Cordoba sätter 0-7. Gävle får tillslut hål på Åkerfeldt i andra när Emelia Landin sätter 1-7 efter dryga nio minuter. Men Felicia Wallin hittar fram till Matilda Jansson efter 15:22, 1–8 efter två perioder.

Hemmalaget startar sen den tredje perioden starkt med två mål och tvingar Storvreta till timeout. Efter timeouten står Storvreta upp igen och står för tre obesvarade mål innan Gävle kan sätta sitt sista mål för matchen, 4–11 efter 15:27. Matchens tre sista mål går till Storvreta. Moa Björk avslutar målskyttet genom att sätta 4–14 till Storvreta med mindre än två minuter kvar av matchen.

Matchstatistik Gävle GIK vs Storvreta IBK 4–14

Om en vecka väntar nästa match för Storvreta IBK i division 1. Den 15 oktober spelar man mot IK Sirius IBK hemma i IFU Arena A klockan 17:00.