Ingen publik på matcher tills vidare

21 oktober 2020 13:03
Förening

Med tanke på snabba ökningstakten i spridningen av covid-19 i region Uppsala och de nya direktiven från Folkhälsomyndigheten ser Storvreta IBK det som en självklarhet att ta sitt ansvar och väljer att inte ha någon publik på några matcher tills vidare.


− Med tanke på de nya direktiven på grund av att smittspridningen ökar i en oroande takt känner vi att vi inte kan ha publik då vi måste göra allt för att minimera smittspridningen, säger marknadschef Hannes Öhman.

I de nya direktiven står att alla verksamheter bör vidta åtgärder för att exempelvis minimera antalet besökare vid samma tidpunkt. Sedan tidigare har vi spelat utan publik på ungdomsnivå och denna nya utveckling innebär givetvis att Storvreta IBK inte heller kommer ha någon publik framöver på matcher i Allsvenskan, Juniorallsvenskan (om den spelas) och Svenska Superligan.

− Vi ser det som en självklarhet att vi måste ta ett ansvar i detta och inte uppmuntra att olika sällskap möts, avslutar han.

Läs mer om det senaste beslutet här.

Vi kommer givetvis hålla koll på utvecklingen och längtar till att kunna släppa in alla våra älskade supporters så fort som det är möjligt utan att riskera någons hälsa.

På lördag spelar vi mot Huddinge IBS i Allsvenskan klockan 14:00, du ser matchen på Solidsport här. Söndag 16:00 spelar vi mot Pixbo Wallenstam i SSL, den matchen ser du på UNT.se eller SportExpressen Play, läs mer här.

Ungdomsmatcher som skulle spelats tisdag och onsdag denna vecka skjutits på framtiden. För att hålla koll på utvecklingen på ungdomsnivå och huruvida det kommer spelas matcher så kan du hålla koll på Upplands Innebandyförbunds hemsida här.