Fredag
07 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 2 matcher
Söndag
16 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 2 matcher
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 2 matcher
Söndag
04 Dec 2 matcher
Tisdag
06 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Onsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher
Fredag
20 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match

Gabriel Kohonen klar för Storvreta IBK!

18 november 2022 11:29
Herr

Det är med stor glädje vi kan avslöja att Gabriel Kohonen valt att skriva på för Storvreta IBK från nästa säsong.


Kontraktet kommer att skrivas på i samband med lördagens SSL-match i IFU Arena mot IBF Falun.

− På alla sätt en viktig signing för Storvreta IBK. Vi har givetvis följt Gabriels utveckling på nära håll och han har verkligen tagit ett steg efter ett annat framåt. Vi har här en spelare med en, redan, mycket väl utvecklad innebandyverktygslåda och nu kommer han hem till den miljön som jag tror kommer hjälpa honom att ta sina nästa kliv, berättar Storvreta IBK:s Oscar Lundin och fortsätter.

− Utöver klubben, laget och ledarstaben i allmänhet så får han chansen att jobba tillsammans med världsklassrightare – de kommer kunna hjälpa honom med detaljer och småknep. Utan att säga för mycket så tror jag att vi här har en spelare som redan under sin första SSL-säsong kommer sätta ett starkt avtryck på serien och i IFU Arena.

Storvreta IBK är Gabriel Kohonens moderklubb och han började sin innebandykarriär redan 2009 med klubben. Det blev sju raka säsonger i Storvreta IBK innan han provade vingarna i annan klubb för att sedan komma tillbaka för två säsonger i Storvreta IBK innan han begav sig till Umeå för att bli en del av RIG Umeå IBF. Men till nästa säsong kommer han alltså tillbaka till Storvreta IBK.

− Jag valde Storvreta IBK för att jag tycker klubben passar mig perfekt, det är klubben jag tog mina första steg i samt växte upp med. Sedan är det ju ett av världens bästa lag och det är ju självklart kul att få vara med i. Sedan är det ju ett skönt gäng som jag har kontakt med sedan innan, vilket underlättar väldigt mycket, avslöjar Gabriel Kohonen.

Denna säsong i RIG Umeå IBF har Gabriel Kohonen satt ett stort avtryck i Allsvenskan Norra med hela 33 poäng på bara 8 matcher. Så förväntningarna på den unga högerskytten, född 2004, kommer vara höga och han har även höga förväntningar på nästa säsong.

− Mina förväntningar är väl att vi ska ta SM-guld så fort som möjligt. Tillbaka till där Storvreta IBK hör hemma, sedan för min del så ska jag försöka bidra så mycket som möjligt direkt från start med poäng och annat.

Gabriel Kohonen ansluter nästa säsong och kontraktet är skrivet på två år.

Missa inte denna historiska underskrift! Giganternas Kamp drar igång 18:00 på lördag, säkra dina platser här!