Tobias Gustafsson ”Viktig fråga och väldigt aktuell”

9 december 2019 11:28
Herr

När Tobias Gustafsson fick frågan om att vara ambassadör för samarbetet mellan Zone och Nike med fokus på jämställdhet tvekade han inte, läs mer i en intervju från helgen där vi passade på att blicka mot onsdagens hemmamatch också.


Zone har släppt en klubba i samarbete med Nike och valt dig som en av två ambassadörer, kan du berätta lite?
− Det är ett häftigt samarbete som Zone har fått till med Nike, unikt för innebandyn och en cool grej verkligen. Det var Nike som startade deras kampanj om ”equality” (jämställdhet) och det är något som är viktigt inom Zones verksamhet också så det känns naturligt att de gjort det här samarbetet tillsammans.

Hur gick tankarna när du blev ombed att vara ambassadör?
− När jag fick frågan om jag var intresserad av att vara ambassadör för det så tyckte jag det var självklart att man skulle hänga på. Det är en viktig fråga och väldigt aktuell just nu, säger Tobias Gustafsson.

Och hur bra är klubban?
− Klubban är fantastisk det måste jag säga. Speciellt att man har sitt egna unika nummer på den också, det är coolt. Sen är själva samarbetet häftigt, Nike som är största på marknaden inom idrotten, det känns häftigt att de går in och gör ett litet gästinspel i innebandys värld och att vi får ta del av det.

Storvretamässigt väntar Mullsjö på onsdag, vilka förväntningar har du där?
− Mullsjö har börjat komma igång. De hade en seg inledning men har väl börjat trumma på och det brukar alltid vara riktigt roliga matcher mot dem. De gillar att springa mycket och det känns som det kan passa oss väldigt bra. Det har varit några sega matcher och får vi gå ut och där och bara gasa på så kommer det bli en riktigt rolig match och vi kommer stå som vinnare, säger Tobias Gustafsson.

Vad krävs för att stå som vinnare?
− Deras press är ju framför allt något de har som styrka. För att lösa pressen måste du springa mycket själv, gör vi det så kommer vi lösa upp den och då kommer vi få mycket lägen framåt och på den vägen är det.

Du hittar Zones unika Nike klubba på Stadium Boländerna där det finns ett fåtal kvar av den begränsade upplagan, och Tobias Gustafsson har dessutom signerat de! Läs mer om samarbetet här.

På onsdag väntar hemmamatch mot MullsjöSäkra dina biljetter här.