10 Okt 2 matcher
31 Okt 2 matcher

Noél Alm Johansson ”Rolig och intressant match”

25 november 2021 11:15
Dam

Noél Alm Johansson ger oss förutsättningarna inför dagens träningsmatch mot Polen och berättar mer om betydelsen av att ha VM hemma i IFU Arena.

Snart träningsmatch mot Polen som laddar för VM i IFU Arena, berätta lite.
− Vi har ju spelledigt nu under VM-uppehållet så när Polen hörde av sig passade det bra för vår egen planering. Sedan är det såklart alltid roligt att få mäta sig mot internationellt motstånd.

Vad tror du det blir för match?
− Svårt att veta, men känslan är att det kan bli en högintensiv match. Polen ska in i ett mästerskap och vill säkert få med sig en bra känsla. Samtidigt får vi chansen att fortsätta arbeta med delar i vårt spel. Så jag tror det blir en rolig och intressant match, fortsätter han.

Vad ger ett sådant här internationellt utbyte?
− För vår del är det så klart intressant att få spela mot olika typer av motstånd, men jag tror också det är viktigt för varumärket Storvreta IBK att få möjlighet att spela sådana här matcher. Goda kontakter internationellt är alltid bra för framtida möjligheter.

Hur stort är det annars med VM i IFU Arena?
− Det är riktigt stort och viktigt att VM spelas här i Uppsala och IFU Arena. Våra yngre spelare får chansen att se sportens stjärnor på nära håll, det är viktigt. IFU är dessutom ett fantastiskt ställe att bedriva innebandy på och det är såklart mäktigt att kunna visa upp det för innebandyvärlden. Vi är stolta att vi har IFU Arena som bas för vår innebandyverksamhet här i Uppsala.

Vad är planen för Allsvenskalaget under VM-uppehållet?
− Under VM-uppehållet får vi naturligtvis chansen att gå in i en träningsfas där vi kommer arbeta med vårt grundspel samt stärka vår fysiska kapacitet. Ett par träningsmatcher är också inplanerade, Polen och Västerås IB. En viktig del under uppehållet är också att fortsätta att svetsa samman gruppen, avslutar Noél Alm Johansson.

Dagens träningsmatch mot Polen drar igång 17:00 i IFU Arena. Ingen publik är tillåten men du ser träningsmatchen mot Polen på Solidsport här!