Giganternas Kamp!

12 juni 2020 09:00
Herr

Förbered er på explosiva matcher när innebandyvärldens två största rivaler, Storvreta IBK och IBF Falun, drabbar samman tre gånger om. I augusti väntar Giganternas Kamp!


Matcherna mellan IBF Falun och Storvreta IBK, som har dubbats till Giganternas Kamp, kommer att spelas 10e, 13e och 16e augusti, där första och tredje matchen spelas i Guide Arena i Falun. och mittenronden kommer ta plats i IFU Arena i Uppsala.

− Kan man starta säsongen bättre än Storvreta IBK mot IBF Falun. Häftigt att få starta säsongen på bästa sätt, med de senaste årens två giganter i möten om tre matcher. Skall bli grymt att testa vårt nya lagbygge mot bästa möjliga motstånd. Om det blir med eller utan publik återstår att se oavsett kommer vi erbjuda alla att följa detta på webben, konstaterar Storvreta IBK:s tillförordnade ordförande Henrik Ededahl och fortsätter.

− Häftigt att vi får till detta tillsammans med Falun och hoppas att vi kan bjuda publiken på grymma prestationer. Tycker vi har gjort en bättre silly än Falun i år och hoppas och tror att det kommer visa sig i resultaten. Hoppas att det blir tillåtet med publik, då ses vi i klacken och hejar fram vårt älskade Storvreta IBK.

Alla tre matcher kommer att webbsändas i samarbete med Solidsport med målsättningen att sända med både svenska och engelska kommentatorer.

De senast 11(!) åren har SM-guldet gått till Storvreta eller Falun där senaste guldet gick till Falun tack vare sin överlägsna serieseger.

− Det blev ju lite surr om SM-guldets vara eller icke-vara efter att säsongen som gick avslutades på det sättet den gjorde. Min uppfattning är att vi var Sveriges bästa innebandylag under säsongen som gick och det är även min uppfattning att vi kommer att ställa Sveriges bästa innebandylag på banan kommande säsong, även om jag såg att Henrik Ededahl tyckte att ingen trupp i SSL kunde matcha Storvretas, berättar IBF Faluns ordförande Daniel Lindkvist och fortsätter.

− Detta blir ett startskott på en förhoppningsvis normal SSL-säsong där vi ser fram emot att få fira vårt andra raka SM-guld på plats i Globen, snarare än i ett konferensrum i Guide Arena. Jag tror att alla som sett och följt de här två lagen vet att det inte finns några ”vanliga träningsmatcher” mellan IBF Falun och Storvreta. Det här blir en häftig uppgörelse, lite av en slutpunkt på den gångna säsongen och en storslagen början på SSL-hösten!

Biljettförsäljningen kommer dra igång i augusti om publik tillåts.

Men man kan redan nu börja drömma om dessa fantastiska matcher, det finns få drabbningar som kan mäta sig med dessa mästarmöten. Givetvis är båda lagens tränare väldigt taggade inför de kommande matcherna.

− Inspirerande att möta ett så pass bra lag som Storvreta redan på försäsongen! Extra roligt är att två av matcherna kommer spelas i Guide Arena och jag hoppas verkligen att våra fans får möjlighet att se matcherna på plats i arenan och kunna ge oss det där lilla extra stödet som brukligt när vi möter Storvreta, säger IBF Faluns tränare Thomas Brottman.

Storvreta IBK:s nya tränare Oscar Lundin kommer verkligen kastas direkt in i elden men det är inget som oroar utan snarare tvärtom.

− Det känns som den ultimata innebandy-kickoffen efter det ofrivilliga uppehållet som varit. Två lag med fantastiskt mycket skills, karaktär och vilja att vara bäst drar igång 2020/21. Självklart är det även bra tillfällen för oss att förbereda laget inför tävlingssäsongen. Enjoy the show! Konstaterar Oscar Lundin.

Håll ett öga på Storvreta IBK:s och IBF Faluns kanaler för information om biljetter, webbsändningarna och mer inför Giganterna Kamp i augusti.

Giganterna Kamp
Måndag 10 augusti 18:30 IBF Falun vs Storvreta IBK Guide Arena
Torsdag 13 augusti 18:30 Storvreta IBK vs IBF Falun IFU Arena
Söndag 16 augusti 14:00 IBF Falun vs Storvreta IBK Guide Arena