Fyra från Storvreta uttagna till Finnkampen!

21 augusti 2019 10:05
Herr

Lördag den 7 september spelar svenska herrlandslaget mot Finland i Finnkampen i Estrad i Alingsås. Albin Sjögren, Alexander Rudd, Robin Nilsberth och Tobias Gustafsson är alla uttagna till landskampen.


− Truppen är mycket baserad på vårens händelser. Finnkampen i Esbo, SM-slutspelet och det läger vi hade i Uppsala. Nu har vi valt en lite mer erfaren trupp än senast, av flera skäl. Ett av skälen är att vi inte spelar på hemmaplan så ofta. Vi vill visa upp det bästa vi har för vår hemmapublik. Samtidigt har vi med spännande spelare som Otto Weidman, Simon Berg, Omar Aldeeb och Oskar Hovlund. Det är en ganska mixad trupp, säger Mikael Hill till innebandy.se och tillägger:

− Nu är det bara 16 utespelare och 2 målvakter uttagna. Det finns väldigt många jätteduktiga spelare får stå åt sidan. När vi är i den fasen att vi vill testa lite, och även falla tillbaka på erfarenhet, blir konkurrensen knivskarp. Vi har inte bara tittat på en mix med mer eller mindre erfarna spelare. Som i alla lagbyggen har vi försökt balansera vår trupp med både offensivt och defensivt starka spelare. Vi tycker att vi har fått ihop en spännande mix.

Hela truppen till Finkampen

Målvakter
Jonathan Edling, FC Helsingborg
Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen

Utespelare
Albin Sjögren, Storvreta IBK
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Alexander Rudd, Storvreta IBK
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Omar Aldeeb, IBF Falun
Casper Backby, IBF Falun
Simon Berg, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Oskar Hovlund, Linköping IBK
Emil Johansson, IBF Falun
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Johan Samuelsson, IBF Falun
Jonas Svahn, IBK Dalen
Otto Weidman, Jönköpings IK