Andreas Harnesk ”Vi vill få vinna ännu fler guld”

11 maj 2019 13:28
Herr

Nu har turen kommit till Andreas Harnesk att berätta lite om finalen, guldkänslan och sommarens Storvreta Summercamp.


Nu när lite tid gått, hur ser du på finalen?
– Det blev en match där vi visade mental styrka. 0-3 efter halva matchen och ändå fanns det inget annat än att vi skulle vinna ett guld. Vi blir som en maskin när vi spelar vårt intensiva spel och till slut kommer utdelningen. Det gjorde det i finalen också även om det var tufft. Målen vi släpper in är liknande och vi borde kunnat ta bort alla av dem. Samtidigt är Falun på en nivå att de ser våra misstag och straffar dem hårt.

Berätta lite om känslorna kring att säkra detta historiska guld.
– Det blir såklart stor lycka av att vinna och en stolthet att vi i Storvreta får vara ensamma i toppen. Känslan nu när det har gått några dagar är att vi vill få vinna ännu fler guld, fortsätter Andreas Harnesk.

Vilka nycklar ser du till att ni gick hela vägen denna säsong?
– Det finns många nycklar. Vi har haft lyxen att ha en hel trupp av spelare och ledare som jobbar stenhårt hela säsongen där vår fjärdefemma har varit den kanske bästa fjärdefemman någonsin i SSL. Samtidigt som vi har haft en målvakt i Viktor Klintsten som varit bäst när det gällt som mest och två femmor som topplevererat i slutet. Vi har haft massa människor runtomkring laget som jobbat hårt med att skapa rätt förutsättningar. Alltifrån styrelse, kansli, sportgrupp, juniorledare, arrangemangsgrupp, Rasbo, vår samarbetsklubb för säsongen som var, och vår publik som varit underbar.

Vilka intryck tar du med dig från tiden efter finalsegern?
– För mig känns det otroligt kul att se glädjen i människorna runtomkring mig. Alla ledare och spelare hos oss är otroligt bra och jag unnar dem verkligen guldet.

Summercamp hägrar i augusti, vad ska deltagarna förvänta sig?
– Deltagarna kan förvänta sig duktiga ledare från damlag och herrlag som ser fram emot att träffa dem. Förhoppningsvis kan de både lära sig något på innebandyplanen, ha väldigt roligt och kanske skaffa någon ny vän, avslutar han.

Storvretas SSL-lag har nu ledigt ett tag innan man får inleder jakten på nästa titel.

Under Storvreta Summercamp blir man tränad av svenska mästarna, läs mer och anmäl er här!