12 Mar 2 matcher
18 Sep 1 match
22 Sep 1 match
25 Sep 1 match

Fyra från Storvreta IBK klara för VM!

4 november 2021 10:23

Albin Sjögren, Carl Kostov Bredberg, Robin Nilsberth och Tobias Gustafsson har alla blivit uttagna till svenska herrlandslaget som ska bege sig till Finland för VM i december.

De två förbundskaptenerna, Thomas Brottman och Niklas Nordén, väntade så länge de kunde med att ta ut de sista namnen i truppen. Allt för att kunna se aktuella spelare i den sista möjliga SSL-omgången i helgen som gick.

– Det har varit tuffare än vad jag trodde. Vi har många bra spelare som vi har haft igång i landslaget under vår tid, som har gjort väldigt bra prestationer. Det har varit otroligt tajt kring uttagningen. Men det känns jättebra. Vi är väldigt trygga med det vi har fått till. Vi har spets, bredd och rollspelare som kan göra skillnad i tuffa matcher, säger Thomas Brottman i en pressrelease.

Sverige har åkt hem med silver från de två senaste VM-turneringarna, 2016 och 2018. Det kommande mästerskapet, där även Brottman och Nordén gör sina VM-debuter i båset, är därför helt fokuserat på att ta tillbaka guldet.

Truppen består i majoritet av spelare som under flera år varit tongivande i landslaget, men även nio VM-debutanter som har slagit sig in i laget och nu är med i guldjakten.

Thomas Brottman om Carl Kostov Bredberg, Storvreta IBK
– Han är klok och har en grundinställning till att göra sina medspelare bättre med ett defensivt tänk, samtidigt som han är grym i avvägningar på planen. Och även om hans stora styrkor sitter i det defensiva så har han även kvaliteter i det offensiva spelet som gör honom till ett aktivt hot.

– Det har varit tydligt att det är skillnad på SSL och landskamper och våra VM-debutanter har visat att de kan göra skillnad på den här nivån. De är redo, även om många är unga. De bryter mönster jämfört med tidigare landslag och de hör hemma på den här nivån, säger Brottman och fortsätter:

– Det var samtidigt uppenbart i landskamperna tidigare under säsongen att de äldre och mer rutinerade spelarna gjorde skillnad med ett helt annat spel. Det är helt klart att rutin och erfarenhet är viktigt när VM stundar.

VM spelas i Helsingfors 3-11 december. I gruppen ställs Sverige mot Lettland, Finland och Danmark innan slutspelet drar igång. Målbilden är att stå i ett fullsatt Hartwall Arena lördag 11 december – och vinna hem guldet till Sverige.

– Vi pratar mycket om sinnesro och det är det vi vill uppnå. En harmonisk grupp som gör sitt absolut yttersta för att arbeta tillsammans och stå som guldmedaljörer den 11 december.

Samtliga Sveriges matcher sänds på SVT.

Du kan läsa lite på en VM-sida här.

Sveriges VM-trupp

Målvakter