05 Apr 1 match

Knapp förlust i derbyt mot Alunda!

20 november 2022 17:45
Dam

Trots att Alunda öppnade med två snabba mål jobbade sig Storvreta ikapp och var flera gånger nära ledning men Alunda kunde tillslut dra det längsta strået och vinna med 5-6.

Det tog bara 32 sekunder för bortalaget att ta ledningen i dagens derby i Allsvenskan Östra och några minuter senare kom också 0-2. Men Storvreta gnuggade på och efter dryga sju minuter kunde Lina Andrén reducera till 1-2. Trots två powerplay lägen kunde inte Storvreta kvittera innan första paus.

I andra kunde istället Andrén sätta sitt andra för matchen till 2-2. Men trots stor tid i Alundas zon var det bortalaget som kunde ta tillbaka ledningen och sen utöka den till 2-4 genom Ida Johansson efter 13:30 av andra. Med minuten kvar av andra kunde dock Maja Rikner trycka in 3-4 assisterad av Tiffany Ong.

I inledningen av den tredje kom kvitteringen när Ella Johansson satt 4-4. Sen fick tyvärr Alunda IBF läge i powerplay där Paulin Andersson satte 4-5. Storvreta pressade på men bortalaget utökade tillslut till 4-6. Efter en timeout och spel sex mot fem satte lagkapten Selma Frykholm 5-6 med 37 sekunder kvar men närmare än så kom inte Storvreta idag.

Matchstatistik Storvreta IBK vs Alunda IBF 5-6

Om en vecka, söndag 27 november, väntar bortamatch mot Tyresö Trollbäcken i Tyresöhallen med start 16:00.