22 Apr 1 match

Övertygande seger för damlaget mot Nykvarns IBF!

29 augusti 2020 17:47
Dam

Storvreta IBK:s Allsvenska lag tog emot Nykvarns IBF Ungdom i Storvreta IBK Sporthall under förmiddagen och tog hem segern med 9-4.

Storvreta IBK tog snabbt kommandot i matchen efter att Matilda Andersson hittat över till Fanny Schenning som la in 1-0 i öppen kasse. Storvreta rann sen iväg till 3-0 innan Wilma Löventhal kunde ge bortalaget hopp genom en reducering i första periodens slutminuter, 3-1.

Storvreta äger sen även andra perioden. Johanna Åkerfeldt står för en rad riktigt fina räddningar under matchen, inte minst under Nykvarns powerplay i andra, och Storvreta fortsätter måla. Efter halva matchen har Storvreta tagit sig upp till 5-1 efter mål av Moa Qvarnlöf och Jenny Larsson. Mittenaktens två sista minuter blev intensiva. Först gjorde bortalagets Linnéa Lindermyr 5-2 sen rundade hemmalaget av med två mål genom Frida Bäfve och Sara Avonds, 7-2 efter två.

Frida Bäfve inledde sen målskyttet i tredje med ett rejält dragskott till 8-2. Nykvarn kunde sen reducera till 8-3 med strax under sex minuter kvar av matchen men är aldrig riktigt nära. Matilda Andersson står för Storvreta IBK:s sista mål och sekunder senare spikar Nykvarns IBF Ungdoms Linnéa Lindermyr slutresultatet 9-4 efter 16:36.

Matchstatistik Storvreta IBK vs Nykvarns IBF Ungdom A-lag 9-4