Theodor Jonsson ”Väldigt höga förväntningar”

26 mars 2020 06:58
Juniorakademin

Theodor Jonsson, huvudtränare för herrjuniorerna, berättar om säsongen som varit och blickar mot kommande säsong för Storvretas Juniorakademi på herrsidan.


Hur skulle du sammanfatta säsongen i stort?
− I stort är vi nöjda med seniorserien där vi hamnade tvåa, så får vi se vad som händer nu. Juniorserien är vi mindre nöjda med. Där hade vi hoppats på mycket mera. I det stora hela mycket nytt men vi hade önskat lite mer.

Är det några spelare som tagit extra stora kliv framåt?
− Jag har jobbat med 01-kullen i tre år och de har tagit fantastiska kliv och det syns också. De unga som kommer in har tagit stort ansvar och har tagit det ansvaret på ett bra sätt, säger Theodor Jonsson.

Hur ser jobbet ut inför nästa säsong?
− Det är i full gång. Vi håller på att förlänga med spelare som redan är i föreningen och pratar med spelare utifrån som är positiva till att spela i Storvreta. Sen kommer jag och Oscar Lundin kommer jobba oerhört tight då han kommer vara väldigt drivande hos oss så ett tätt tätt samarbete. Så det känns bra, det ser ljust ut.

Vilka förväntningar har du på kommande säsong?
− Väldigt höga förväntningar har jag. Vi har en jättestark 02-03 kull, vi har väldigt bra spelare som kommer från de egna ungdomsleden, som har tagit fantastiska kliv, så väldigt ljus framtid skulle jag säga.

Och det ser ut som det kommer bli mer matcher i Storvreta IBK Sporthall?
− Ja, det är inte 100-procent klart men vi vill skapa borgen här ute i Storvreta. Här har vi spelat bra matcher. Vi har väldigt bra statistik och väldigt bra evenemang runt om, det är mycket folk som sluter upp i byn så det är jättekul, säger Theodor Jonsson.

Så vi kan förvänta oss lite publikfester här ute sen?
− Ja minst sagt! Det har varit riktigt bra drag men nu ska det bli ännu bättre drag.

Har du frågor eller funderingar kring Storvretas herrjuniorer så kan du maila chefstränare Theodor Jonsson på [email protected]