Emelie Ronsjö ”Fartfylld och tuff match”

24 september 2020 08:30
Dam

På söndag är det dags för Storvreta IBK:s premiärmatch i Allsvenskan, Emelie Ronsjö ger oss förutsättningarna inför bortamatchen mot Älvsjö.


Premiärvecka, hur går tankarna?
− Ser verkligen fram emot att äntligen få köra igång med seriematcher igen efter ett extra långt uppehåll. Det ska bli superkul att få vara med på den här resan.

Hur skulle du sammanfatta försäsongen?
− Den har varit bra, vi har haft ett bra individuellt träningsupplägg och sen har fokus legat på att få ihop laget då det kommit många nya spelare. Vi har väl blandat och gett lite i träningsmatcherna men ändå gått segrande ur 4 av 5 så det är ett bevis på att vi är på rätt väg. Vi nöter på, så kommer bitarna att falla på plats, fortsätter hon.

Vad tycker du om din insats mot Åkersberga?
− Jag är nöjd i det stora hela, finns alltid smågrejer att jobba på såklart. Tycker samarbetet med backarna funkade väldigt bra, Ackers fick inte så många klara målchanser.

Vilka krav kan man ställa på er nu när serien drar igång?
− Så här i början på säsongen kanske det tar några matcher att komma in i det och bli riktigt ihopspelta. Vi har fått in många nya bra spelare med mycket rutin och bra energi, så det är klart att vi har höga förväntningar på oss själva. Vårt mål är att ligga i toppen, så vi måste verkligen gå in helhjärtat tillsammans och göra jobbet som krävs till hundra procent och inte vika oss en tum. Vara ödmjuka och ta match för match.

Vilka förväntningar har du på premiären mot Älvsjö?
− Jag tror det kommer bli en fartfylld och tuff match, har mött de många gånger och de är ett hårt jobbande lag som skjuter mycket. Vet dock inte hur truppen ser ut i år men det gäller att vi sätter försvaret och gör jobbet över hela banan.

Vad tror du krävs för tre poäng?
− Vi måste följa vår matchplan, sätta försvaret, minimera våra misstag och trycka in bollarna i mål, avslutar Emelie Ronsjö.

Matchen mot Älvsjö AIK IBF drar igång 15:00 i Västertorpshallen nu på söndag 27 september och kommer att webbsändas här!