10 Okt 2 matcher
Borta
Falun
FAL

Falun vann och tog klubbens sjätte SM-guld!

2 maj 2021 17:10
SM-FINAL

En stark målvaktsinsats av Emil Lilja och ett knippe vackra soloprestationer blev avgörande när Falun vann SM-guld efter att besegrat Storvreta med 5-3 i SM-finalen.

Falun är svenska mästare!

Dalalaget vann finalen mot Storvreta med 5-3 efter en rafflande final som växte i underhållningsvärde för varje minut som spelades.

– Vi har trott på det här hela tiden trots allt som hänt med covid-19 där vi inte visste vilket lag vi skulle kunna ställa upp med. Nu känns det bara helt magiskt, säger Rasmus Enström.

Storvreta ledde med 2-1 efter den första perioden innan Falun kopplade greppet i mittperioden.

Det tack vare tre häftiga soloprestationer:

Tre soloshower - tre mål

Rasmus Enström vann boll nere i eget hörn, drog iväg på en soloräd och serverade sedan Alexander Galante Carlström som fick öppet mål fram till 2-2 (vilket var hans andra mål i matchen).

Johan Samuelsson täckte ett skott som iscensatte en rapp spelvändning där Galante Carlström till slut kunde servera Samuelsson till 3-2.

Victor Wettergren startade en snabb spelvändning där han skickade ut bollen på kanten till Omar Aldeeb som spelade tillbaka till en framrusande Wettergren som kunde peta in 4-2 från nära håll.

Tre soloprestationer, tre snabba spelvändningar och tre mål vilket gjorde att Falun vann mittperioden med 3-0.

Storvreta jagade i den tredje perioden men istället för en reducering så kunde Rasmus Enström mata in 5-2 mitt i perioden. Enström gjorde allt på egen hand när han bröt in från kanten och placerade in bollen.

Vann sjätte guldet

Storvreta lyckades redcuera genom Mattias Samuelsson med dryga fem minuter kvar men kom inte närmare än så.

Falun plockade föreningens sjätte SM-guld.

– Matchen var en liten bergochdalbana, men vi drev på från start och vi ville verkligen vinna idag. Vi gjorde vår bästa match för säsongen och fick en fullträff i prestationen, säger Rasmus Enström.

En av de stora matchhjältarna var Falun-målvakten Emil Lilja som fick chansen då ordinarie ettan Johan Rehn inte kunde spela på grund av sviterna av covid-19.

– Jag var ganska tom när slutsignalen gick men nu har glädjen tagit över. Det är otroligt kul, SM-guld är det största som går att vinna, säger Lilja.

HIGHLIGHTS FRÅN FINALEN

Storvreta IBK - IBF Falun 3-5 (2-1, 0-3, 1-1)

Mål Storvreta: Albin Sjögren, Filip Eriksson, Mattias Samuelsson

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 2, Johan Samuelsson, Victor Wettergren, Rasmus Enström