Hemma
Örebro
ORE
Borta
Storvreta
STO

Storvreta befäste topplatsen - efter tight möte mot nästjumbon

29 december 2018 18:40
SSL Herr

Storvreta kunde på lördagen inkassera sin tionde raka viktoria och befästa förstaplatsen i SSL-tabellen. I Idrottshuset i Örebro plockade Uppsalalaget full pott mot nästjumbon Örebro Kings - en seger som dock satt hårt inne.


Resultatet:

Örebro - Storvreta 4-5 (1-2, 1-1, 2-2)

Mål Örebro: Adam Lundgren 2, Emil Lundmark 2

Mål Storvreta: Henrik Stenberg, Rasmus Sundstedt, Tobias Gustafsson, Alexander Rudd, Robin Nilsberth

Rubrikerna:

– Nästjumbon Örebro Kings skulle bjuda serieledande Storvreta på en tät kamp på lördagseftermiddagen. Den inledande akten vann Uppsalalaget med uddamålet - men de efterföljande två perioderna var desto tightare. Adam Lundgren såg dessutom till att fullborda Örebros vändning i den tredje perioden när laget tog en 4-3-ledning, men kort därefter var det återigen utjämnat innan Rasmus Sundstedt satte det avgörande 4-5-målet för Storvreta.

– Adam Lundgren och Emil Lundmark delade på målskyttet för Örebro. Båda stod för två mål vardera och blev därmed poängbäst i hemmalagets manskap.

– Målskyttet i Storvreta var uppdelat på fem målskyttar. Jimmie Pettersson, Henrik Stenberg och Albin Sjögren gjorde två poäng vardera. Den sistnämnde är därmed fortsatt kvar i toppen av SSL:s poängliga, då han med sina 38 poäng huserar på en tredjeplats.

– Segern innebar att Storvreta befäste förstaplatsen i tabellen. Med en match mer spelad har nu laget fyra poängs marginal ner till tvåan Falun.

– Örebro hade chans att gå upp på samma poäng som tolvan Höllviken, som återfinns på säker mark, vid seger på fredagen. Laget förblir istället kvar på platsen som nästjumbo.