Stötta våra partners som stöttar oss!

19 februari 2021 09:00
Förening

Våra partners är de som gör vår verksamhet möjlig och vi tänkte nu ta tillfället i akt att presentera dem för er i några olika inlägg. Idag Citygross, Lindvalls Kaffe, LPR och Returpappercentralen.


Nedan hittar du deras egna introduktioner och länkar till deras hemsida och där det finns också länkar till deras sociala medier. Stötta våra partners som stöttar oss!

Returpappercentralen
Returpappercentralen återvinner mycket mer än tidningar och papper. Vi tar hand om allt och återvinner så mycket som går. För 40 år sedan, när vi startade, var vi ett returpapperföretag. Idag är Returpappercentralen en helhetsleverantör av återvinningstjänster. Vi samlar in, sorterar och bearbetar alla olika återvinningsbara material. Vi skapar hållbara affärer med våra kunder, under ledorden ”tänk globalt – återvinn lokalt”. Och vi tror på en cirkulär ekonomi. Den är inspirerad av naturens kretslopp. Strävan är att avfall inte ska existera utan ses som en råvara. Vi på Returpappercentralen har den cirkulära ekonomin som vår affärsidé; allt är resurser och råvaror! Det finns inget avfall!
Hemsida: https://returpappercentralen.se/
Facebook: https://www.facebook.com/Returpappercentralen-101610581198911

LPR
Last & Planering Rail LPR AB bildades 1998 av nuvarande ägarna Göran och Maria Ohlsson från Storvreta utanför Uppsala. Företaget har sedan dess vuxit från cirka 10 anställda till nästan 50 anställda 2013. Största delen av verksamheten sker i Mälardalsregionen men det förekommer också arbeten på andra platser i Sverige. Största uppdragsgivarna är idag Infranord, Infratek och Strukton. Last & Planering Rail LPR AB har under flera år blivit gasellvinnare i Dagens Industris ranking. Investeringar i både personal och maskiner samt ett stort engagemang har bidragit till den starka växt vi haft och som vi hoppas hålla i många år till.
Hemsida: https://www.lastoplanering.se/

Lindvalls Kaffe
Berättelsen om hur Lindvalls kaffe kom till grundar sig i såväl viljestyrka som romantik. Den unge Eric Lindvall lämnar på 1880-talet hembygden i byn Undenäs i Västergötland för att söka arbete. Han vandrar norrut och hamnade i Tierp. Där förälskade han sig i skomakardottern Josefina. De gifter sig och 1891 startar de tillsammans en kolonialvaruhandel med kryddor, te och kaffe! Vid korsningen Kungsgatan / Strandbodgatan alldeles intill järnvägen köper paret en tomt. Här uppfyller Eric och Josefina sina drömmar och ett nytt kafferosteri börjar ta form. I korsningen har rosteriet gått varmt i snart fem generationer. Kunskapen, hantverket och den livslånga kärleken till kaffe har gått i arv och än idag produceras ett kaffe i absolut världsklass.
Hemsida: https://www.lindvallskaffe.se/
Facebook: https://facebook.com/lindvallskaffe
Instagram: https://instagram.com/lindvallskaffe

City Gross
City Gross har drivit familjeägda stormarknader sedan 1993 med ett enda mål, att verkligen göra skillnad. Därför gör vi inte som andra matbutikskedjor. Istället erbjuder vi färskt svenskt kött som är styckat och packat i butik av kunnig personal, manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd, nybakt surdegsbröd från egna bagerier och Sveriges bredaste livsmedelssortiment.
Hemsida: https://www.citygross.se/
Facebook: https://www.facebook.com/citygrossbolanderna
Instagram: https://www.instagram.com/citygross.bolanderna/