05 Apr 1 match

Storvreta till final efter seger mot Jönköping i Sibylla Games!

25 augusti 2018 14:47
Herr

Det blev tillslut seger för Storvreta mot Jönköping med 6-2 i Sibylla Games. Segern innebär att Storvreta är klara för finalen som spelas 16:30 på söndag.

Storvreta börjar matchen starkt och pressar Jönköping hårt, man vinner bollen högt upp och Fredrik Lindholm kan lyfta in Michael Janssons retur till 1-0. Jönköping får sina lägen men Simon Olofsson i Storvretas mål göra några rejäla räddningar. Dryga halvvägs in i perioden har Jönköping sjunkit lågt, Robin Nilsberth lägger över bollen till Tobias Gustafsson som drar in 2-0.

I den andra perioden har Storvreta fortsatt mycket boll medan Jönköping kontrar och gör det bra men Simon Olofsson är tät. Det krävs powerplay för att Jönköping ska hitta nätet, en lång diagonal och direktskott ger 2-1. Någon minut senare kommer Richard Hessmer fri men Olofsson räddar. Ju längre perioden går desto mer jobbar sin Jönköping in i matchen och träffar i slutminuterna ribban!

I inledningen av tredje perioden slår Storvreta till nästan direkt. Inom loppet av en minut kommer först 3-1 i en spelvändning genom Tobias Gustafsson och strax efter trycker Valdemar Ahlroth in 4-1 från slottet. Dryga sex minuter in i perioden lyckas Jönköping reducera från slottet. Men i powerplay kan Valdemar Ahlroth hitta in till Simon Götz som sätter 5-2, Götz kan sen också sätta 6-2 i öppen kasse.

I och med segern spelar Storvreta final i Sibylla Games klockan söndag klockan 16:45. Du ser finalen på InnebandyTV.

Storvreta IBK vs Jönköpings IK 6-2*