Filip Stenmark ”Smärtan är det som styr”
Publicerad: 2019-01-30
Herr
Filip Stenmark såg även han segern mot Örebro från läktaren. Hans tidslinje är något tydligare men först en liten matchanalys.

Vad tycker du om matchen mot Örebro?
− Vi spelade med en hög fart och en nivå av trygghet som vi nog inte sett på hela säsongen. Klasskillnad helt enkelt, konstaterar han.

Hur går det för dig?
− Jag har gjort framsteg och kan nu stå på löpbandet och trycka på i ett hyfsat tempo. Smärtan är det som styr och än så länge har det inte begränsat mig nämnvärt. Jag har haft problem med baksida lår tidigare därför tar vi det ändå försiktigt nu i början.

Vad kör du för övningar?
− Jag följer ett program av Carl Askling som är en specialist på hamstringsskador. Det är inga konstigheter egentligen, men allt handlar om att vara konsekvent. Sedan försöker jag få ihop så många mil jag kan på löpbandet för att inte tappa flåset. Detta kombinerat med tyngre gympass för den aneroba träningen, fortsätter Filip Stenmark.

Hur ser tidslinjen ut, när kan du vara tillbaka?
− Vi gjorde en undersökning i helgen och målet är Lindås den 9 februari men vi kommer inte att chansa.

Hur taggad är du på comeback?
− Jag har känt mig i bra form och att inte kunna vara med och bidra på planen är frustrerande. Jag kommer vara laddad när det blir dags!

Nu väntar ett kortare uppehåll innan SSL drar igång igen. Nästa hemmamatch blir tisdag den 12 februari när det är dags för derby! Biljetterna släpps på fredag, läs mer här.

Adam Troy