Från ordförandens horisont

3 juli 2021 09:30
Förening

Dags för några rader från våran ordförande Ingemar Lundqvist strax innan våra kanaler stänger ner för sommaren.

Hej alla!

Vi har nått slutet på säsongen 20/21. Det har varit en märklig säsong där inte mycket kan sägas varit normalt. Rent sportsligt har större delen av säsongen varit inställd, bara vårt herrlag i SSL har genomfört en full säsong. Både märkligt och trist att spela utan publik, spelarna saknar publiken och publiken saknar matcherna. Resultatet i finalen blev förlust, och vi hade givetvis hoppats på bättre, målet var att vinna SM-Guld, givetvis. Nu blev det förlust i finalen mot ärkerivalen Falun, men en silvermedalj är inte heller dåligt kan jag känna nu när röken lagt sig.

Mer tråkigt att det blev så få matcher för våra övriga lag, tråkigt för alla men särskilt tråkigt att alla våra ungdomar inte fick spela matcher. Lite träning av och till har det blivit, men det är ju inte den innebandysäsong alla vill ha.

Nu är förhoppningen att vi får möjlighet till en ny någorlunda normal säsong för alla våra lag, från yngsta ungdomslag till våra seniorlag på Dam och Herr. En särskilt viktig fråga är att arbeta för att alla våra ungdomar som inte fått spela denna säsong kommer tillbaks i sina lag för träning och matcher efter sommarlovet.

Om arbetet med den idrottsliga verksamheten inte blivit så omfattande som vi önskat har arbetet med ekonomi och organisation blivit desto mer omfattande. Vårt fokus denna säsong blev att säkra att vår balansräkning slutade på plus den 30 april 2021, en rejäl utmaning då vi gick in i säsongen med två miljoner minus. En positiv balansräkning var en förutsättning för en elitlicens för våra elitlag kommande säsong 21/22. Idag kan vi vara stolta över att vi lyckades med vårt mål att säkra elitlicenser för våra elitlag på Herr och Dam. Skälen till framgången har många orsaker, men två kan särskilt nämnas.

Ett långt konsekvent arbete med vår ekonomi som resulterat i positivt årsresultat tre år i rad. Det handlar om både ordning och reda i ekonomin kombinerat med hård kostnadskontroll i alla delar av föreningen. Upplevelsen är att alla i smått och stort sett nödvändigheten av försiktighet i ekonomin och agerat därefter. Det är med tacksamhet jag konstaterar detta. Under året har vi likt andra föreningar delvis erhållit ersättning för uteblivna intäkter från Riksidrottsförbundet.

Bildandet av bolaget Storvreta Cup & Camp AB med gigantiskt stöd från sponsorer och många medlemmar och sympatisörer. Vi är dem stort tack skyldig! Genom bildandet av bolaget fick vi ett värdefullt kapitaltillskott samtidigt som bolaget ger oss optimala förutsättningar att ytterligare utveckla såväl Storvretacupen som våra camper till nya nivåer.

Att vi nu går in i nästa säsong med en ekonomi i balans känns väldigt bra då det ökar våra förutsättningar att utveckla föreningen på alla sätt i samarbete med föreningens bolag Storvreta Cup & Camp AB.

Det är dags att tacka alla - vår lojala personal, våra minst lika lojala och härliga partners, alla fina och duktiga ledare, alla otroliga medlemmar, fans och övriga sympatisörer - för en händelserik säsong, med både motigheter och framgångar. Ett tack också till vår otroliga publik som inte fick njuta av några matcher denna säsong. Men nästa säsong….

Jag passar också på att tillönska alla en härlig sommar så möts vi - förhoppningsvis - nästa säsong i arenor och träningshallar …. och tänk på avstånden!

Sommarhälsningar
Ingemar Lundqvist, Ordförande Storvreta IBK