22 Apr 1 match

Stabil Storvretaseger i toppmatch i division 1!

10 mars 2019 19:50
Dam

Det blev seger för Storvreta med 7-5 mot Borlänge i kvällens toppmatch i division 1. Storvreta tog tidigt ledningen och höll den sen hela matchen.

Efter blott 3.06 av den första kan Agnes Aronsson trycka in 1-0 till hemmalaget. Hennes mål följs upp av två av Johanna Persson i den första perioden, 3-0 och måldominans av Storvreta.

I den andra tar det nästan åtta minuter innan nätet rasslar. Det är Storvretas Rebecka Larsson som ser till att utöka Storvretas ledning, 4-0. Men sen vaknar Borlänge till och Agnes Sälgström reducerar några minuter senare. Lagen turas sen om att göra mål där Johanna Persson avslutar periodens målskytte genom att fullborda sitt hattrick, 6-2 efter två perioder.

I inledning av den tredje perioden får Borlänge in både 6-3 och 6-4, det andra målet i powerplay genom Joanna Söderlund med strax över 14 minuter kvar av perioden. Men när perioden närmar sig tiominuters strecket kan Persson göra sitt fjärde mål för matchen, 7-4. Bortalaget lyckas reducera igen till 7-5 när Agnes Sälgström sätter sitt andra mål i matchen. Men Borlänge kommer inte närmare än så, Storvreta vinner med 7-5.

Söndag den 17 mars väntar sista grundseriematchen i division 1 GUD. Storvreta spelar borta mot Falun 16:00 i Jalas Arena, sen väntar kval till allsvenskan! Information kommer framöver vad som gäller för kvalet.