05 Apr 1 match

Oavgjort mot AIK i Allsvenskan!

7 mars 2020 17:01
Dam

Det blev 2-2 mot AIK i Allsvenskan Östra idag efter att Storvreta börjat bäst men AIK kommit igen.

Det dröjer tills klockan närmar sig den femtonde minuten av den första innan matchens första mål kommer. Jenny Tollsten hittrt fram till Rebecka Larsson som sätter 1-0, det enda målet i den första perioden.

Efter dryga två minuter av mittenperioden kan dock AIK kvittera genom Mathilda Groth Nilsson. Lagen turas sen om att spela i numerärt överläge och det är AIK som kan utnyttja det. Mot mitten av den andra perioden kommer 1-2 i powerplay genom Sophia Persson.

I den tredje får hemmalaget på nytt chansen i numerärt överläge. Även om man inte tar den så kommer 2-2 genom Moa Qvarnlöf från Johanna Larsson. Det blir inga fler mål, vare sig i ordinarie tid eller på övertiden, matchen slutar 2-2.

Poängen innebär att Storvreta håller sin plats på säker mark inför sista omgången.

Matchstatistik Storvreta IBK vs AIK 2-2

Närmast väntar bortamatch mot Älvsjö 15 mars, sista matchen i Allsvenskan Östra!