Valdemar Ahlroth ”Förväntar mig en rolig match”

11 oktober 2019 16:59
Herr

Många var förvånade att hitta Valdemar Ahlroth som center mot Dalen. Dags att kolla hur han hamnade där och hur det ser ut inför lördagens bortamatch mot Jönköping.


Den blev en del funderingar när det visades att du skulle vara center, hur hamnade du på mitten?
− Ja både utifrån och inifrån, berättar han med ett skratt och fortsätter. Är väl inte känd för mina defensiva egenskaper så blev ett gott skratt till en början när mitt namn stod som center på laggenomgången. Men i en kedja med Albin Sjögren och Alexander Rudd och oavsett backar från våran uppsättning så är ju tanken att vi ska dominera spelet mestadels. Och då huserar jag mer i höga slottet än vad framförallt Rudd gör då, blir ganska naturligt att jag har en lite mer tvåvägsroll då. Vi ville testa om den varianten funkade!

Vad tycker du om din insats?
− Jag tycker jag gjorde en okej insats, i det uppställda försvarsspelet kändes det förvånansvärt bra, vilket var det jag var mest nervös över. Fick väldigt fin hjälp av Mattias och Robin där. Gjorde några misstag i defensiva kontringar men i övrigt en okej match, vi borde gjort ett par mål.

Kan vi få se dig mer i mitten?
− Det låter jag Andreas och Kristoffer svara på konstaterar Valdemar Ahlroth med ett skratt och fortsätter. Jag kommer alltid vara öppen för att hjälpa laget hur laget och tränarna än vill jag ska göra det, ställer mig som målvakt om de ber mig. Det var roligt att testa så jag gör det gärna igen även om jag såklart känner mer trygghet på högerkanten.

Närmast Jönköping, vilka förväntningar har du där?
− Yes, förväntar mig en rolig match. Jönköping har tagit stora kliv och är ett spelande lag, det är roligt. De har även en ganska kaxig attityd vilket krävs om man ska kunna rå på lag som oss. Men vi kommer nog skicka in en hel del ödmjukhet i deras skallar om vi åker ner och gör en ordentlig insats.

Vad tror du krävs för tre poäng?
− Var inne på det nyss, åka ner och ta uppgiften på största allvar, annars är Jönköping ett lag som straffar en bakåt. Hälla i sig pasta och vatten fram tills lördag och sen springa hem 3 pinnar, avslutar han med ett skratt.

Lördagen är fullspäckad med Storvretamöjligheter! Storvretas Allsvenskalag spelar i Storvreta IBK Sporthall mot Örnsköldsvik IBK med start 15:00, samtidigt drar SSL-lagets bortamatch mot Jönköping igång. En match du kan se med andra supporters på Pitcher’s, läs mer här, eller på hemmaplan på SSLplay, läs mer här.