Storvreta vidare i ungdoms-SM!

20 oktober 2018 20:41
Ungdom

Storvreta IBK har tagit sig vidare till regionslutspel i ungdoms-SM för P16 efter segrar mot Stenhagens KK och IK Sirius FBC ikväll.

I Storvretas första match besegrades Stenhagens KK med 0-4. I den första perioden nätade Kevin Ohlsson och Melvin Alm medan Emil Lindblom höll tätt bakåt matchen igenom. I indelningen av den andra perioden kan sen Johannes Rönnmark och Benjamin Hafdell avrunda målskyttet.

I matchen mot Sirius tog Storvreta ledningen i första periodens slutminuter genom Emil Eriksson men Sirius Max Jajke kvitterade innan periodslut, 1-1 efter första. Det tog sedan bara 26 sekunder av den andra perioden för Storvreta att ta ledningen 2-1 genom Melvin Alm. Några minuter senare kom också 3-1 genom Kalle Enqvist. Sirius kunde sen reducera i slutsekunderna av ett powerplay genom Rasmus Pedersson och kvittera till 3-3 med dryga 12 minuter kvar av ordinarie tid. Men Storvreta kan sen ta tillbaka ledningen när Melvin Alm gör sitt andra mål för kvällen, denna gång i boxplay. Sirius försöker pressa i slutet men Benjamin Hafdell spikar slutresultatet 5-3 efter 19:27. Segern innebar att avancemanget hade säkrats!

De två segrarna innebär att Storvreta IBK är klara för regionslutspel i ungdoms-SM för P16!

Regionslutspelet spelas i Sundsvall 18-20 jan 2019.