05 Apr 1 match

Förlust i första kvalmatchen mot Nacka!

18 mars 2018 20:20
Dam

Det blev tillslut förlust med 5-4 för Storvreta IBK mot Nacka Wallenstam i den första kvalmatchen till Allsvenskan! Returmötet i kvalet till Allsvenskan är på söndag 25 mars 17:00 i IFU Arena E.

Den första perioden är minst sagt tät. Först målet kommer först med dryga tre och trettio kvar av den första perioden. Det är hemmalagets Philippa Blom som lyckas överlista en välspelande Johanna Åkerfeldt i Storvretas mål.

I den andra perioden får Storvreta tidig chans i powerplay med Nackas Ebba Kronwall på botbänken men man lyckas inte överlista Stephanie Dalbjer i hemmakassen. Istället kan Nacka utöka sin ledning till 2-0 när Blom gör sitt andra för matchen efter dryga tolv minuter av mittenperioden. Men kort därefter får Storvreta utdelning! Först passar Rebecka Larsson till Felicia Wallin som sätter 2-1 sen sätter Larsson själv 2-2 med 5:14 kvar av andra.

I den tredje perioden är det dock hemmalaget som tar över i inledningen. På 1:23 sätter Nacka två mål till 4-2. Storvreta tar timeout och svarar sen genom Larsson men hemmalagets Blom fullbordare sen sitt hattrick till 5-3. Matilda Jansson kan sen reducera med strax under fyra minuter kvar, 5-4. Storvreta får sen ett läge i powerplay men kan inte utnyttja de utan får se sig besegrade med 5-4.

Matchstatistik Nacka Wallenstam IBK vs Storvreta IBK 5-4

Returmötet i kvalet till Allsvenskan är på söndag 25 mars 17:00 i IFU Arena E, nu kör vi!