GULD i Sibylla Games

26 augusti 2018 18:54
Herr

Det blev guld för Storvreta i Sibylla Games när man vann finalen mot hemmalaget Växjö Vipers med 8-7 i en tight och tuff match.

Första perioden blir målrik och lagen växlar mål med varandra inledningsvis. Vi får se fem mål på strax under sju minuter där Jimmie Pettersson avslutar med att trycka in 3-2 på en snygg pass från Linus Jämtdal. I numerära överlägen kan sen Storvreta få med sig en ledning efter första perioden. Först sätter Robin Nilsberth 4-3 på ett dundrande slagskott i fem mot tre och sen sätter Alexander Rudd 5-3 i fyra mot fem. Viktor Klintsten står sen för en fenomenal räddning och Storvreta jobbar av två numerära underlägen i slutminuterna, 5-3 efter första.

Den andra perioden är betydligt tightare. Det tar närmare tretton minuter innan Victor Andersson utökar till 6-3 när han smäller in en sargretur från ett skott av Jämtdal. Innan periodpaus kan dock André Andersson ta Växjö närmare när han sätter sitt tredje mål för matchen, 6-4, vilket också är resultatet efter två.

I den tredje drar det igång igen. Dryga 7:30 in i tredje viker Markus Jonsson in från högerkanten och drar in 6-5. Några minuter senare svarar Storvreta genom Valdemar Ahlroth som gör ett klassiskt Ahlroth mål från kanten, 7-5. Men Växjö ger sig inte! Och dryga 11 minuter in bryter Johan Roos bollen högt upp i mitten, kliver fram och trycker in 7-6. Men det tar inte många minuter innan Alexander Rudd lägger en passning rakt över plan och Albin Sjögren hänger in 8-6 i öppen kasse. Även om Växjö sen får in ytterligare en reducering till 8-7 så kommer de inte närmare och Storvreta får med sig guldet från Sibylla Games!

Storvreta IBK vs Växjö Vipers 8-7*