Seger i derbyt!

13 januari 2019 15:00
Dam

Det blev seger för Storvreta IBK med 6-1 i dagens derby mot Sirius i division 1. Storvreta hade övertaget hela matchen och fick nästan med sig säsongens andra nolla.

Storvreta vinner första tek och tar snabbt kontroll över spelet. Det tar bara strax över två minuter för Storvreta att näta. Andréa Nilsson skottar från backplats och Jenny Larsson trycker in returen på volley. Dryga halvvägs in i perioden börjar Sirius skapa en del chanser och Sirius Isabelle Kostov får ett läge där hon är helt ren framför mål men Moa Ededahl i målet räddar den chansen och en handfull andra chanser i första. Istället kan Storvreta utöka till 2-0 genom Emma Hammarsten som får in den från nära mål.

I inledningen av andra perioden får först Jenny Tollsten ett fritt läge som räddas och sen är det Sirius tur när Tilde Klermyr kommer ren men resultatet står sig. I den andra dröjer det tills 16:59 innan nätet rasslar, och det gör det inte då heller men mål blir det. Emma Hammarsten till Rebecka Larsson, bollen räddas så när men letar sig över mållinjen, 3-0 efter två perioder.

Efter dryga sex minuter av tredje kommer också 4-0 genom Jenny Tollsten efter ett snabbt anfall. Lagen fortsätter växla chanser och Sirius spelar fysiskt och försöker pressa Storvreta. Men det är Storvreta som har det bästa spelet och halvvägs in i perioden hittar Amanda Gezliues igenom med en riktigt fin diagonal till Fanny Schenning men Cassandra Reuterström i Sirius mål räddar. Med dryga sex minuter kvar av matchen sätter Rebecka Larsson 5-0 till Storvreta. Med strax över minuten kvar av matchen kan Sirius Isabelle Kostov spräcka Storvretas nolla efter ett fint frislag i numerärt överläge. Men det är Storvreta som får sista ordet när Johanna Larsson trycker in Rebecka Larssons retur efter 18:55, 6-1 seger till Storvreta.

Nästa match är även det ett derby! Storvreta tar emot Hagunda IF fredag den 18 januari, matchen drar igång 18:30 i IFU Arena A.