18 Apr 1 match

Seger borta mot Hedemora i division 1!

17 november 2018 16:36
Dam

Idag spelade Storvreta IBK borta mot Hedemora i division 1 GUD och man vann en målrik match med 6-10 efter hattrick av Emma Hammarsten.

Storvreta satte ner foten tidigt i matchen genom lagkapten Amanda Gezelius som satt 0-1 efter bara 1.17. Strax över minuten senare kom också 0-2 genom Erika Palmeby. Även om Hedemora tätade till det något så fick Storvreta med sig ytterligare två mål från perioden, 0-4 efter tjugo spelade minuter.

I den andra perioden var det Hedemora som öppnade starkast med mål av Gabriella Gustafsson efter blott 37 sekunder men sen gasade Storvreta på. Mellan 6:53 och 8:18 satte sen Storvreta fyra baljor i följd genom Rebecka Larsson, Jonna Pettersson och Emma Hammarsten som stod för två av målen. Men Hedemora gav sig inte och fick med sig hela fyra mål från andra halvan av perioden plus ett självmål, 5-9 efter två perioder.

I den sista perioden lugnade det ner sig betydligt. Med dryga åtta minuter kvar av matchen hade inget av lagen nätat men då hittade Jonna Pettersson till Emma Hammarsten som kunde fullborda sitt hattrick. I slutminuterna åker Emma Johansson sen ut två minuter och Hedemoras Frida Backlund kan spika slutresultatet 6-10.

Nästa match blir derbyt mot Stenhagens KK på lördagen den 24 november 11:00 i IFU Arena A, vi ses där!