Seger i målfest mot Falun!

15 december 2018 14:17
Dam

I Storvretas första division 1 GUD match för helgen besegrades Falun med hela 9-1 i IFU Arena i eftermiddag.

I inledningen av matchen har Storvreta mycket boll och Falun får försvara sig men de riktigt farliga chanserna uteblir. Strax efter halva perioden har gått kan istället Faluns Othilia Forsberg vika in framför Storvretas mål och lägga en backhand mot mål som Thilda Olsson räddar. Viktor Matsenius vrålar då ut sin feedback till laget om insatsen och några minuter senare börjar målen trilla in. Erica Palemby sätter 1-0 med ett direktskott. Med under fem minuter kvar av perioden ropar Emma Hammarsten till sig bollen i slottet och sätter 2-0. Emma Berg avrundar sen perioden med sitt 3-0 mål.

I den andra perioden slår Storvreta till närmast direkt. Efter 1:19 hittar Johanna Larsson en lång diagonal till Rebecka Larsson som sätter den vid stolproten. Några minuter senare har Storvreta rejäl press på Faluns mål och skapar chans på chans. Tillslut kan Erica Palemby sätt sitt andra för dagen, 5-0. Och 19 sekunder efter 5-0 kommer 6-0 med ett skott från backposition av Emma Johansson. Palemby får sen vila på botbänken och precis när utvisningen tagit slut slänger Alva Ros in bollen mot mål från halva plan och den letar sig in, 6-1. Men Storvreta avslutar perioden målskytte. Efter några chanser sätter tillslut Jonna Pettersson 7-1.

Storvreta startar den tredje perioden som man gjorde den andra. 1:25 in sätter Rebecka Larsson sitt andra mål för matchen, denna gång assisterad av Fanny Schenning, 8-1. Några minuter senare kommer också 9-1 genom Emma Hammarstens som sätter sitt andra i matchen. Storvreta pressar och Falun kontrar. När Falun sen får ännu en chans i powerplay är det Storvreta som har de bästa chanserna som när Hammarsten träffar ribban! Annars är det tidvis som om Storvreta har powerplay. Man spelar runt ett uppställt Falun försvar och nu börjar de riktigt farliga chanserna komma och inbytta Tilde Gidlund i Faluns mål gör några riktigt bra räddningar. Spelet öppnar upp i slutminuterna och Faluns Jennifer Forsberg får iväg ett bra avslut från nära håll som räddas. Det blir dock inga fler i mål i matchen trots en handfull chansen i slutsekunderna.

Redan imorgon, söndag, väntar nästa match. Storvreta möter Lokomotiv Avesta i Kopparhallen klockan 16:15.