05 Apr 1 match

Stabil Seger över Hagunda IF!

9 september 2020 21:57
Herr

Det blev 9-4 till Storvreta IBK:s SSL-lag under kvällens träningsmatch mot lokalkonkurrenten från Allsvenskan, Hagunda IF.

Den första perioden var målfatting. Bortalaget nätade först genom Niklas Wik efter strax över sju minuter av inledningen. Storvreta IBK kämpade på och hade stort bollinnehav utan de riktigt vassa chanserna. Men med just under tre minuter av perioden hittade Alexander Rudd över till Albin Sjögren som kvitterade.

I inledning av mittenakten satte sen Tobias Gustafsson sitt första av tre mål. Nu hade Storvreta IBK tagit ledningen och skulle inte släppa den i matchen. Storvreta kunde sen utöka sin ledning efter mål av Albin Sjögren, som även han skulle sätta tre i matchen, och Filip Eriksson som skulle få nöja sig med två kassar denna kväll, 5-1 efter två perioder.

Även om det var en träningsmatch fanns det en hel del känslor i luften och i närkamperna. Även dialogen med domarna hettade till ibland.

I den sista perioden fortsatte Storvreta att gasa men man slappnade tidvis av i defensiven och Jakob Pettersson fick stå för några fina räddningar. Även Hagundas nyförvärv på andra sidan, Kalle Lundgren, såg till att hålla siffrorna nere. I inledningen av perioden turades man dock om att näta till man bytte turordning i slutminuterna. Robin Nilsberth satte Storvretas sista för kvällen och slutresultatet verkade spikat. Men Jakob Drews ville annorlunda och satte slutresultatet 9-4 med fyra sekunder kvar. Förhoppningsvis kommer highlights vara tillgängliga under morgondagen.

Närmast väntar ny hemmamatch för Storvreta IBK mot Linköping IBK på lördag, den matchen ser ni på UNT-Sporten och SportExpressen Play.

Matchstatistik Storvreta IBK vs Hagunda IF 9-4