Emma Berg ”Superkul att jag har fått den här chansen”

11 augusti 2019 14:26
Dam

Redan förra säsongen fick Emma Berg spela en hel del i division ett och till kommande säsongen är det alltså Allsvenskan som gäller fullt ut.


− Uppflyttningen till A-laget har inneburit massor, bland annat tuffare motstånd, nytt lag och nya möjligheter. Det har gett mig en möjlighet att utvecklas både som spelare och person, berättar Emma Berg och fortsätter.

− Jag tycker det är superkul att jag har fått den här chansen och tvekade inte en sekund på att ta den.

Chansen att spela i Allsvenskan tror Emma Berg kommer ge henne möjligheten att utvecklas så som hon vill och behöver för att blir så bra som möjligt.

− Det känns även superroligt att få vara med på resan i Allsvenskan, jag tror det kommer vara en stor skillnad från division 1 men störst skillnad är nog från JAS där jag spelade en del förra året. Detta år är det första året med ett kontrakt så nu känner jag att jag lämnar juniortiden och satsar fullt på dam.

Att kommande säsongen kommer att innebära en del press är hon fullt medveten om.

− I och med att Storvreta nu är tillbaka i Allsvenskan tror jag att många kommer ha höga förväntningar och vilja se hur vi presterar. Jag hoppas och tror att vi kommer leva upp till dessa förväntningar och jag hoppas även att jag lever upp till mina egna.