Storvreta tog viktig seger

Foto Jesper Mattsson / Arkiv

Storvreta tog en mycket viktig seger och leder nu semifinalserien mot Falun med 2-1. Båda lagen visade upp sig från sin bästa sida och de 2 443 personer som sökt sig till Fyrishov denna eftermiddag fick bevittna en fantastisk match som Storveta tillslut vann med 6-5.

Fyrishov var fullsatt ikväll vilket skapade en fantastisk inramning. Efter två tidigare mycket jämna tillställningar laget emellan var det alltså dags för den tredje semifinalen och publiken fick verkligen valuta för sina pengar. Spelmässigt var det dock Falun som hade litet övertag och fick också rättvist med sig 1-0 efter den första perioden.

Storvreta och Falun är två oerhört jämna lag vilket speglar sig i matchbilden. Chanser utbyttes hej vilt i andra perioden men både Rehn i Falunkassen och hemmalagets Viktor Klintsten storspelade. Vi fick dock bevittna fyra mål i mittakten, fördelat lika mellan de två stjärnfyllda lagen. Mika Kohonen och Mattias Samuelsson stod både på 1+1 efter 40 spelade minuter, men det var Falun som ledde med 3-2 inför sista perioden.

I inledningen av tredje perioden åkte Örjan Skogström på en tveksam utvisning för nick som Falun skoningslöst utnyttjade. Varken Storvretaspelarna eller fansen misströstade och Storvreta inledde en massiv jakt vilken också gav resultat. 07.28 reducerade Jesper Berggren och 10.17 fullbordade Mika Kohonen vändningen då han tryckte in 5-4-bollen. Falun repade dock mod och replikerade omgående genom den för dagen mycket duktige Alexander Rudd. Publiktrycket var kolossalt matchen igenom men framför allt i sista perioden och när Henrik Stenberg satte sitt friläge med fyra minuter kvar exploderade ”hovet”. Storvreta höll undan och vann med 6-5. Detta innebär en 2-1-ledning i matcher och på torsdag spelas den fjärde semifinalen i Falu Kuriren Arena.

Läs om matchen på UNT

Läs om matchen på Innebandymagazinet

24UNTs reportage från matchen:

Sida 1/12

HUVUDPARTNERS

SAMARBETSPARTNERS
MEDIEPARTNERS

© Storvreta IBK Vattgårdsvägen 1 743 34 Storvreta | Telefon: 018 - 36 69 00 | Fax: 018 - 36 69 14 | E-post:kansli@storvretaibk.se