Storseger för Storvreta mot Hedemora!

4 februari 2018 09:48
Dam

Det blev seger med hela 12-1 för Storvreta IBK över IBF Hedemora i IFU Arena igår i division 1. Felicia Wallin visade vägen med ett hattrick och Storvreta är fortsatta obesegrade i serien.

Det tar under fem minuter för Storvreta att hitta nätet. En oassisterad Linnéa Hammar trycker in 1-0. Några minuter senare kommer också 2-0 när Felicia Wallin sätter sitt första mål för matchen. Även om Hedemora lyckas tighta till det resten av perioden kan ändå Moa Björk trycka in 3-0 i periodens slutminuter.

Det dröjer sen tills 8:54 av den andra perioden till Storvreta målar igen. Mathilda Ekdahl-Skytt hittar till Wallin, 4-0. Strax över två minuter senare kan också Wallin fullborda sitt hattrick när lagkapten Amanda Gezelius passar fram till 5-0. Storvreta står sen för fem obesvarade mål i perioden. Periodens sista kommer efter dryga 18 minuter av perioden när Emma Johansson hittar Ekdahl-Skytt, 10-0.

Även om Emma Bergström sen gör 11-0 efter blott 1:08 så blir sen den avslutande perioden betydligt tightare. Strax efter periodens halvtids punkt kan dessutom Hedemoras Jenny Tollsten spräcka Frida Bägerfeldt nolla, 11-1, men det är också deras enda mål i matchen. Under halvminuten senare fastställer så Hammar matchens slutresultat med sitt andra mål i matchen, 12-1.

Matchstatistik Storvreta IBK vs IBF Hedemora 12-1

Om en vecka, söndag 11 februari 11:30, är det dags för bortamatch mot IBF Falun Ungdom i JALAS Arena.