22 Apr 1 match

Segertåget fortsätter för Storvreta i division 1!

11 februari 2018 20:14
Dam

Det blev seger borta för Storvreta IBK i division 1 mot IBF Falun Ungdom med 4-7. Falun hängde med i drygt halva matchen men sen drog Storvreta undan och vann.

Redan i första matchminuten nätar Matilda Jansson assisterad av Felicia Wallin. Det dröjer sen till strax efter att matchuret nått sju minuter innan Storvreta kan måla igen, Johanna Larsson till Linnéa Hammar, 0-2. Men Falun jobbar in sig i matchen och några minuter senare kommer 1-2 genom Emilia Käll. Och när lagkapten Amanda Gezelius hamnar på botbänken passar Faluns Alva Ros att stänka in 2-2 med 42 sekunder kvar av perioden. Men strax därefter hittar Gezelius till Wallin och ser till att Storvreta har ledningen med 2-3 efter den första perioden.

I den andra perioden kan Falun kvittera ännu en gång när Käll sätter sin andra för matchen men sen tillhör perioden Linnéa Hammar. Första sätter hon 3-4, assisterad av Andréa Nilsson, efter 12:14 och sen fullbordar hon sitt hattrick, assisterad av Erika Palmeby, med strax under fem minuter kvar av andra. 3-5 efter två perioder.

I den tredje kommer Falun igen, igen! Efter blott 22 sekunder sätter Helena Lundqvist Cabrera 4-5. Men Storvreta håller sig lugna och när strax över halva perioden gått sätter Erika Palmeby 4-6, assisterad av Hammar. Palmeby kan sen dessutom assistera Johanna Larsson till 4-7 efter 14:27 och det blir också slutresultatet.

Matchstatistik IBF Falun Ungdom vs Storvreta IBK 4-7

Om en dryg vecka väntar hemmamatch mot Hagunda IF, lördag den 17 februari 16:00 är det match i IFU Arena A.